Oferta wigilijna



Szanowni Państwo przedstawiamy ofertę wigilijnego menu.

Dwór Amelii oferuje także CATERING wigilijny w różnych wariantach cen (o szczegóły prosimy pytać).

 

WIGILIJNE MENU 82zł/os.

 

Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym

·         Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym

·         Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu

 

Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami

·         Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami

·         Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem

 

Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)

·         Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw

·         Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami

·         Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem

 

Deser ( jeden do wyboru dla wszystkich)

·         Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione

·         Deser makowy z rodzynkami

 

Napoje zimne 0,5l/os.

·         Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna

 

Stół kawowy

·         Świeżo parzona kawa

·         Wybór herbat czarnych i smakowych

 

 

 

 

 

WIGILIJNE MENU 110zł/os.

 

Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym

·         Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym

·         Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu

·         Galantyna z sandacza w sosie tatarskim z groszkiem cukrowym

 

Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami

·         Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami

·         Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem

·         Staropolska zupa szpinakowo-borowikowa z ziemniakami i natką pietruszką

 

Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)

·         Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw

·         Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami

·         Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem

·         Gulasz warzywny z kawałkami pieczonego łososia

 

Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)

·         Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione

·         Deser makowy z rodzynkami

 

Przekąski zimne (trzy do wyboru)

·         Śledź w trzech odsłonach (z olejem i cebulką, w pomidorowej salsie z rodzynkami na ostro, w śmietanie z cynamonem, jabłkiem i owocami granatu)

·         Karp w galarecie z jajkiem przepiórczym

·         Kruche babeczki faszerowane musem z wędzonej makreli

·         Roladki z wędzonego łososia w cieście naleśnikowym

·         Mix faszerowanych jajek

·         Ryba po grecku

·         Pstrąg faszerowany z warzywami

·         Deska serów dojrzewających i pleśniowych z owocami

·         Tatar z łososia na czosnkowej bagietce

 

Sałatki (dwie do wyboru)

·         Sałatka z prażonymi orzeszkami ziemnymi, serem pleśniowym, pomidorkami coctailowymi

i gruszką na sałacie lodowej

·         Tradycyjna sałatka jarzynowa

·         Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami, serem feta i orzechami

·         Sałatka ravioli z tuńczykiem, świeżym ogórkiem w sosie ogrodowym

·         Sałatka z kaszą bulgur (Tabbouleh)

·         Sałatka brokułowa z jajkiem przepiórczym, prażonymi migdałami w sosie jogurtowym

·         Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami

 

Dodatki

·         Marynowane warzywa

·         Wybór zimnych sosów

·         Masła smakowe

·         Pieczywo

 

Napoje zimne 1l/os.

·         Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna

 

Stół kawowy

·         Świeżo parzona kawa

·         Wybór herbat czarnych i smakowych

·         Kompot z suszu z nutą z pomarańczy

 

 

 

 

 

 

WIGILIJNE MENU 120zł/os.

 

Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym

·         Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym

·         Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu

·         Galantyna z sandacza w sosie tatarskim z groszkiem cukrowym

 

Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)

·         Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami

·         Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami

·         Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem

·         Staropolska zupa szpinakowo-borowikowa z ziemniakami i natką pietruszką

·         Krem z pora z wędzonym łososiem i oliwą truflową

 

Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)

·         Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw

·         Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami

·         Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem

·         Gulasz warzywny z kawałkami pieczonego łososia

·         Filet z sandacza w ziołowej panierce na kaszy pęczak i sałatką z pomidorów

 

Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)

·         Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione

·         Deser makowy z rodzynkami

 

Przekąski zimne (pięć do wyboru)

·         Śledź w trzech odsłonach ( z olejem i cebulką, w pomidorowej salsie z rodzynkami na ostro, w śmietanie z cynamonem, jabłkiem i owocami granatu)

·         Karp w galarecie z jajkiem przepiórczym

·         Kruche babeczki faszerowane musem z wędzonej makreli

·         Roladki z wędzonego łososia w cieście naleśnikowym

·         Mix faszerowanych jajek

·         Ryba po grecku

·         Pstrąg faszerowany z warzywami

·         Deska serów dojrzewających i pleśniowych z owocami

·         Tatar z łososia na czosnkowej bagietce

·         Tradycyjna kapusta kiszona z grochem na ciepło

 

Sałatki (trzy do wyboru)

·         Sałatka z prażonymi orzeszkami ziemnymi, serem pleśniowym, pomidorkami coctailowymi

i gruszką na sałacie lodowej

·         Tradycyjna sałatka jarzynowa

·         Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami, serem feta i orzechami

·         Sałatka ravioli z tuńczykiem, świeżym ogórkiem w sosie ogrodowym

·         Sałatka z kaszą bulgur (Tabbouleh)

·         Sałatka brokułowa z jajkiem przepiórczym, prażonymi migdałami w sosie jogurtowym

·         Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami

 

Dodatki

·         Marynowane warzywa

·         Wybór zimnych sosów

·         Masła smakowe

·         Pieczywo

 

Napoje zimne 1l/os.

·         Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna

 

Stół kawowy

·         Świeżo parzona kawa

·         Wybór herbat czarnych i smakowych

·         Kompot z suszu z nutą z pomarańczy




2019-10-24