Szanowni Państwo przedstawiamy ofertę wigilijnego menu.
Dwór Amelii oferuje także CATERING wigilijny w różnych wariantach cen (o szczegóły prosimy pytać).
WIGILIJNE MENU 82zł/os.
Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym
· Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym
· Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu
Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami
· Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
· Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem
Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)
· Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw
· Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami
· Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem
Deser ( jeden do wyboru dla wszystkich)
· Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione
· Deser makowy z rodzynkami
Napoje zimne 0,5l/os.
· Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna
Stół kawowy
· Świeżo parzona kawa
· Wybór herbat czarnych i smakowych
WIGILIJNE MENU 110zł/os.
Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym
· Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym
· Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu
· Galantyna z sandacza w sosie tatarskim z groszkiem cukrowym
Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami
· Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
· Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem
· Staropolska zupa szpinakowo-borowikowa z ziemniakami i natką pietruszką
Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)
· Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw
· Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami
· Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem
· Gulasz warzywny z kawałkami pieczonego łososia
Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)
· Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione
· Deser makowy z rodzynkami
Przekąski zimne (trzy do wyboru)
· Śledź w trzech odsłonach (z olejem i cebulką, w pomidorowej salsie z rodzynkami na ostro, w śmietanie z cynamonem, jabłkiem i owocami granatu)
· Karp w galarecie z jajkiem przepiórczym
· Kruche babeczki faszerowane musem z wędzonej makreli
· Roladki z wędzonego łososia w cieście naleśnikowym
· Mix faszerowanych jajek
· Ryba po grecku
· Pstrąg faszerowany z warzywami
· Deska serów dojrzewających i pleśniowych z owocami
· Tatar z łososia na czosnkowej bagietce
Sałatki (dwie do wyboru)
· Sałatka z prażonymi orzeszkami ziemnymi, serem pleśniowym, pomidorkami coctailowymi
i gruszką na sałacie lodowej
· Tradycyjna sałatka jarzynowa
· Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami, serem feta i orzechami
· Sałatka ravioli z tuńczykiem, świeżym ogórkiem w sosie ogrodowym
· Sałatka z kaszą bulgur (Tabbouleh)
· Sałatka brokułowa z jajkiem przepiórczym, prażonymi migdałami w sosie jogurtowym
· Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami
Dodatki
· Marynowane warzywa
· Wybór zimnych sosów
· Masła smakowe
· Pieczywo
Napoje zimne 1l/os.
· Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna
Stół kawowy
· Świeżo parzona kawa
· Wybór herbat czarnych i smakowych
· Kompot z suszu z nutą z pomarańczy
WIGILIJNE MENU 120zł/os.
Przystawka (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Tatar śledziowy ze śliwką kalifornijską na sosie ogrodowym
· Wędzony łosoś na serowej piance z sosem koperkowym
· Pasztet z tuńczyka serwowany na mix sałat z owocami granatu
· Galantyna z sandacza w sosie tatarskim z groszkiem cukrowym
Zupy (jedna do wyboru dla wszystkich)
· Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami
· Tradycyjny barszcz wigilijny z uszkami wypełnionymi kapustą i grzybami
· Wigilijny barszcz z kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i pierożkami z grzybowym nadzieniem
· Staropolska zupa szpinakowo-borowikowa z ziemniakami i natką pietruszką
· Krem z pora z wędzonym łososiem i oliwą truflową
Dania główne (jedno do wyboru dla wszystkich)
· Karp w sosie orzechowym serwowany na ziemniaczanym puree z bukietem warzyw
· Gotowany filet z dorsza ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami
· Smażony filet z sandacza z bazyliowym pesto w sosie pomidorowym z prażonym ryżem
· Gulasz warzywny z kawałkami pieczonego łososia
· Filet z sandacza w ziołowej panierce na kaszy pęczak i sałatką z pomidorów
Deser (jeden do wyboru dla wszystkich)
· Pieczone jabłka z gałką lodów waniliowym w sosie zabaione
· Deser makowy z rodzynkami
Przekąski zimne (pięć do wyboru)
· Śledź w trzech odsłonach ( z olejem i cebulką, w pomidorowej salsie z rodzynkami na ostro, w śmietanie z cynamonem, jabłkiem i owocami granatu)
· Karp w galarecie z jajkiem przepiórczym
· Kruche babeczki faszerowane musem z wędzonej makreli
· Roladki z wędzonego łososia w cieście naleśnikowym
· Mix faszerowanych jajek
· Ryba po grecku
· Pstrąg faszerowany z warzywami
· Deska serów dojrzewających i pleśniowych z owocami
· Tatar z łososia na czosnkowej bagietce
· Tradycyjna kapusta kiszona z grochem na ciepło
Sałatki (trzy do wyboru)
· Sałatka z prażonymi orzeszkami ziemnymi, serem pleśniowym, pomidorkami coctailowymi
i gruszką na sałacie lodowej
· Tradycyjna sałatka jarzynowa
· Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami, serem feta i orzechami
· Sałatka ravioli z tuńczykiem, świeżym ogórkiem w sosie ogrodowym
· Sałatka z kaszą bulgur (Tabbouleh)
· Sałatka brokułowa z jajkiem przepiórczym, prażonymi migdałami w sosie jogurtowym
· Sałatka śledziowa z pieczonymi ziemniakami
Dodatki
· Marynowane warzywa
· Wybór zimnych sosów
· Masła smakowe
· Pieczywo
Napoje zimne 1l/os.
· Gazowane, niegazowane, soki, woda mineralna
Stół kawowy
· Świeżo parzona kawa
· Wybór herbat czarnych i smakowych
· Kompot z suszu z nutą z pomarańczy